Alternative content

Get Adobe Flash player

Album 'Dit is mijn leven'

28-08-2009

Het is zover, Jan z'n debuutalbum 'Dit is mijn leven' komt uit! Jan heeft de afgelopen maanden samen met zijn producer Jeroen Englebert hard aan het album gewerkt en eindelijk ligt die vanaf vandaag in de schappen. Het album, dat is opgenomen in Studio Arnold Muhren, bestaat uit 14 eigen oorspronkelijke titels die over Jan z'n eigen leven gaan. En dat maakt "Dit is mijn leven" een wel heel bijzonder document. Ieder liedje is waar gebeurd, dus recht uit het hart, klinkt als een klok, en staat als een huis.

Eigenlijk begonnen in November 2007 al onbewust de voorbereidingen van dit album. Jan en zijn vrouw zijn namelijk op 9 Februari 2008 25 jaar met elkaar getrouwd, en als cadeau voor zijn vrouw wilde Jan een lied opnemen. Jan benaderde Jeroen om te gaan schrijven, wat uiteindelijk het lied 'Mijn nummer een' is geworden. Jan was zo enthousiast dat hij eigenlijk ook wel een lied over zijn zoons en ouders wilde zingen, om zo een persoonlijk cd'tje aan zijn vrouw cadeau te doen. Dat was feitelijk het begin van wat nu 'Dit is mijn leven' is geworden.

Nadat Jan in 2008 de kans kreeg om zijn bloemenbedrijf te verkopen, belde hij gelijk Jeroen weer op: 'Jeroen, ik wil een album opnemen en ik heb er nu tijd voor' zei Jan. Samen brainstormden ze over ideeën van liedjes, tot ze op het idee kwamen om een album te maken over Jan's eigen leven, aansluitend op de vier prachtige titels , 'Mijn nummer een', 'Kanjers' en 'Ik zal ze nooit vergeten', en 'Het is feest vandaag' die al waren opgenomen. Omdat Jan zijn hele leven met muziek bezig is geweest, een zaak heeft gehad in de bloemen en in een band heeft gespeeld, waren er al weer vier onderwerpen voor liedjes ontstaan, 'Gewoon muziek', 'De zaak', 'Met bloemen' en 'De band van vroeger'.

Hierop volgde al snel de overige titels die het album compleet hebben gemaakt, 'Vriendschap', 'Aalsmeer', 'Op vakantie', 'Bij ons thuis', 'Een roos alleen voor jou' , en 'De tijd van m'n leven'. 'Uiteindelijk is dit zo'n bijzonder project', aldus producer Jeroen Englebert. "Wie heeft er ooit z'n eigen verhaal op CD gezet?"

Nu het album in de schappen ligt is de 'muzikale' droom van Jan uitgekomen. Jan hoopt dan ook, dat elke muziekliefhebber kan genieten van zijn muziek. Nadat Jan afgelopen week met de single 'Gewoon muziek' al op 20 stond in de mega top 100, hoopt hij stiekem wel weer op een notering in de album top 100. Luister even naar de fragmenten om de bijzondere sfeer te proeven!