Alternative content

Get Adobe Flash player

Videoclip "Lentekriebels"

20-04-2010

De Stichting Opkikker heeft Jan benaderd om speciaal voor de Landelijke Opkikkerdag een eigen lied te produceren, om zo de Stichting en het initiatief Landelijke Opkikkerdag 2010 mede te ondersteunen. Jan voelde zich zeer vereerd hiervoor te zijn gevraagd en is vervolgens, samen met z'n componist/producer, keihard aan het werk gegaan.

De single 'Lentekriebels' is hiervan het vrolijke resultaat geworden, en Jan heeft afgelopen vrijdag 16 april een even vrolijke, kleurrijke clip opgenomen tijdens één van de maandelijkse Super-Opkikkerdagen in de "Eemhof" in Zeewolde.

Stichting "De Opkikker" organiseert o.a. dit soort dagen voor mensen die wel een opkikker verdienen; de 50 gezinnen die waren uitgenodigd worden door zo'n 125 vrijwilligers eens goed in de watten gelegd. De kinderen konden branden blussen en boeven vangen met de brandweer en de politie, ritjes maken in echte Ferrari's, Porsches, in een limousine, een koets, en op Trikes (enorme motorfietsen met 2 achterwielen). Ook werden er kinderen geschminkt, kregen brandweer-uniformen, prinsessen-jurken, taart en ander lekker eten en drinken, het kon niet op! Een mooier en blijer decor kun je je niet wensen.

In de clip zie je Jan , lopend over "de Eemhof", zijn lied "Lentekriebels zingen. Omdat Jan en de Stichting Opkikker hadden besloten de uitgenodigde kinderen niet te storen tijdens hun activiteiten, heeft het management van Jan groep 8 van basisschool 't Kofschip uit Zeewolde gevraagd om te figureren in de clip. Door de hele clip zijn er natuurlijk wèl beelden van alle Opkikker-activiteiten gemonteerd, zodat iedereen de blijdschap van de kinderen ook echt kan zien. Overigens zijn de kinderstemmen die te horen zijn op "Lentekriebels" vol enthousiasme ingezongen door "De Zangertjes van Volendam"!

Je begrijpt; het is een super-nummer èn een super-clip geworden! Jan is er dan ook hartstikke gelukkig mee, en wil alle uitgenodigde gezinnen van de Super Opkikkerdag, de vrijwilligers, de figuranten van basischool 't Kofschip uit Zeewolde, zijn eigen productie team, De Zangertjes van Volendam, en uiteraard de Stichting Opkikker bedanken voor deze geweldige beelden.

De clip zal maandag 26 april te zien zijn op youtube en de verschillende muziekkanalen. De single 'Lentekriebels' is vanaf vrijdag 23 april overal te koop.