Alternative content

Get Adobe Flash player

Terugblik

02-01-2013

Beste Allemaal,

 

De laatste jaren maakte ik er een gewoonte van om rond de jaarwisseling een terugblik te schrijven over het afgelopen jaar. Dit jaar wil ik dit op een andere manier doen, meer in het perspectief van de afgelopen jaren. En dat zijn er voor mij (gezien mijn leeftijd) heel veel.

 

Wanneer ik terugkijk op de afgelopen jaren is er veel gebeurd. Ik heb heel veel mogen doen, heel veel mogen bereiken, al zijn er ook dingen geweest die minder succesvol waren. Ik heb 18 jaar met heel veel plezier gitaar gespeeld  in een band en mogen zingen voor feesten en partijen. Toen ik de bloemenexport zaak runde lagen de prioriteiten anders, er moest hard gewerkt worden in de bloemen waardoor er minder tijd overbleef voor de muziek maar ik heb de muziek ook toen nooit verloochend.  In die jaren speelde ik in mijn eentje met mijn keyboard en later verving ik mijn keyboard door een minidisk als orkestband om mijzelf te begeleiden.

 

Nadat ik de zaak verkocht,  had ik natuurlijk veel meer tijd voor mijn grote passie muziek en heb ik zelfs twee grote concerten mogen  geven, iets wat ik koester en wat me trots maakt. Ik heb enkele keren in grote stadions mogen zingen, maar juist ook heel veel in kleine intieme zalen. Één ding verandert nooit, de grote liefde voor muziek, het plezier wanneer ik op het podium sta en het contact met het publiek. Zingen in grote stadions zie ik de komende jaren nog niet voor me, want dan moet je echt een kneiter van een hit hebben wil je daarvoor gevraagd worden. Voor mij is het dan ook een goede les om elke keer weer te genieten van de dingen die ik mag en kan doen zonder daar teveel van te verwachten. Een te hoge verwachtingspatroon kan alleen maar uitdraaien op teleurstellingen.

 

Heel soms hoor ik van mensen hoe mijn muziek hen weet te raken en in beweging kan brengen. Het is een voorrecht om dit te horen van mensen. Ik realiseer mij dat mijn muziek het beste tot zijn recht kom wanneer ik lezingen geef over het ‘Ondernemerschap’, gecombineerd met muziek. Omdat de lezing is afgestemd op de muziek wordt er met meer aandacht geluisterd naar de teksten die mensen echt kan raken.  Voorbeelden van de liedjes die ik zing tijdens mijn lezing zijn o.m. ‘De Zaak’  ‘Vrij’ ‘Gewoon muziek’ en ‘De tijd van mijn leven’.   

 

Vandaag sta ik weer even stil bij de mooie jaren in de muziek. Voor mij is het een prachtig jongensboek en ik hoop er nog een paar prachtige muzikale hoofdstukken aan toe te voegen. Ik kijk dan ook het liefst vooruit!

 

Ik kijk met heel veel plezier uit naar 2013. Er komen gezellige nieuwe singles uit en ik hoop weer vaak op pad te gaan om te mogen zingen en te mogen spreken.  

 

Ik wens iedereen alvast een gelukkig 2013.