Alternative content

Get Adobe Flash player

Terugblik 2013

Enkele dagen voor kerst wil ik zoals elk jaar nog even terugblikken op het afgelopen jaar. Het jaar 2013 was voor mij een leerzaam jaar.

In mijn lezingen over 'Ondernemerschap' spreek ik altijd over de letter 'D'. Voor elke ondernemer is de letter 'D' herkenbaar. Het ondernemen begint met een Droom, vervolgens is het goed om over deze Droom na te Denken en als je over je Droom hebt nagedacht is het belangrijk om te Durven en te Doen! Als je bent begonnen met de activiteiten waarover je hebt gedroomd, dan blijkt de werkelijkheid toch altijd zwaarder dan in je droom, ineens worden kreten als 'Discipline', 'Doorzetten' 'Doorpakken' en 'Drive' belangrijk om uit eindelijk je Doelstellingen te kunnen behalen!

Zo begon ik dit jaar ook met 'Dromen', het leek mij leuk om tijdens optredens niet alleen te zingen, maar ook weer op verschillende instrumenten te spelen zoals ik vroeger altijd in de band heb gedaan. Zo'n Droom klinkt mooi, maar toen begon ik mijzelf toch af te vragen ofwel te Denken over mijn Droom? Hoe kan ik tijdens optredens van maar ca. 30 minuten instrumenten bespelen? Zal mijn publiek dit leuk vinden? Op welke gelegenheden kan dit? Kan ik de instrumenten wel goed genoeg bespelen? Door hierover na te denken ontstond uiteindelijk het idee van een eigen 'DinnershowTour'.

Het fundament van het idee was gelegd, maar Durf ik het aan? Durven en Doen liggen dicht bij elkaar, dus ik besloot ervoor te gaan. De afgelopen jaren heb ik wekelijks zangles gehad, maar ik heb me begin dit jaar ook aangemeld voor gitaarles terwijl ik al 45 jaar gitaar speel. Ook zit ik nu op saxofoon, accordeon en mondharmonicales om mezelf hierin te verbeteren. Tegelijkertijd heb ik diverse restaurants benaderd en ben ik op zoek gegaan naar een breder repertoire om de avond nog beter in te kunnen vullen. Dit betekende nieuwe orkestbanden, maar ook nieuwe beelden monteren aangezien ik tijdens mijn 'Dinnershows' ook mijn flatscreens gebruik. In deze fase werd ik ook benaderd door de toenmalige eigenaren van 'Grand Café Assumburg'. Zij besloten vanwege gezondheidsredenen niet verder te gaan met de exploitatie van hun restaurant. Hierdoor was ik genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe huurder ofwel een nieuwe exploitant. Zo gingen er enkele weken voorbij, waarbij ik in overleg met mijn vrouw en zoons heb besloten om als gezin zelf de nieuwe exploitant te worden! Alleen de gedachten al een 'Dinnershow' in mijn eigen restaurant gaf een enorme kick!

In september ging de 'DinnershowTour' van start en de afgelopen vier maanden heb ik de mogelijkheid gekregen om 'Dinnershows' te organiseren in Alkmaar, Ter Aar, Roelofarendsveen, Noorden, Aalsmeer en natuurlijk in Grand Café Assemburg in Assendelft. Ondanks dat de kreten, 'Doelen stellen' Discipline', 'Doorpakken' 'Doorzetten' en 'Drive' ineens voor mij belangrijke kreten werden, ben ik met heel veel plezier wekelijks naar mijn muzieklessen gegaan, heb ik elk vrij uurtje benut om te repeteren en heb ik het afgelopen jaar maar liefst 83 keer mogen optreden in 32 verschillende plaatsen en zelfs in 4 verschillende landen. Komend jaar staan er ook weer leuke optredens in de agenda. Er staan ook enkele lezingen gepland en natuurlijk ga ik door met het organiseren van 'Dinnershows'. Op Facebook en Twitter blijf ik ook dagelijks een spreuk posten, ik krijg daar overigens veel leuke reacties op. Op privé gebied was 2013 ook een bijzonder jaar vanwege het feit dat nu ook onze tweede zoon 'Joost' bij ons is gaan werken. Het jaar 2014 wordt ook weer bijzonder op privé gebied want in mei word ik namelijk voor het eerst opa van een kleindochter en daar kijk ik nog het meeste naar uit!

Ik wens je hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2014!

Muzikale groet,